Allt fler klagomål har lett fram till innovationer

Allt fler klagomål har lett fram till innovationer
Gruvlyckan håller på att bli Karlstads nya centrum för innovationer! Senaste i raden är en huva för att dämpa skrik.

Den senaste i raden av uppfinningar som kommit fram av förslagna gruvlyckebor är skrikhuvan. Manfred Palm har länge haft problem med grannar som väsnas med sina högljudda konflikter och ångestfyllda skrik. Trots otaliga påringningar, lappar i brevlådan och klagomål till hyresvärden har ingenting hänt. 

– De får hållas som de vill där inne och de verkar inte tänka på att det finns andra människor runt omkring dem som vill ha lite ro ibland, säger Manfred besviket. 

Oväntad kreativitet

Manfreds desperation ledde dock fram till en oväntad kreativitet. 

– Jag visste faktiskt inte att jag hade det inom mig, fortsätter Manfred och man kan se att hans ansikte skiner upp i ett leende. När jag var barn var jag ganska påhittig, men det är något alla timmar i fabriken har tagit ifrån mig över åren. Därför var det kul att bli påmind om att man fortsatt kan vara uppfinningsrik när man nått en lite högre ålder, säger Manfred. Vad han kom fram till är vad han själv kallar för ”Skrivhuvan”. Det ser vid första anblicken ut som en mössa modell större. Den är dock betydligt tjockare och ljudisolerande material har sytts in, speciellt vid kroppsöppningar såsom mun och näsa.  

– Ja, det är där det värsta ljudet kommer ut, visar Manfred med en gest. Ljudet isoleras så till den milda grad att det mest gälla och isande skrik blir till blott en dov viskning. 

Stor potential

Manfred ser stor potential i sin huva och påpekar att den kan användas till mycket mer än vid relationsbråk i trångbodda lägenheter.

– Ja, människor med ångest som har ett vräkningshot över sig eller varför inte trä den över skrikande bäbisar, föreslår Manfred. 

Serietillverkningen sätter igång om några veckor och Manfred har stora förhoppningar på en försäljningssuccé. Vi får hoppas att det kan komma fram ett världsföretag här på Gruvlyckan.

Kurt Wennerman

Rapporterar om nyheter, vetenskap, näringsliv, innovationer kurt.wennerman@gruvlyckenytt.se

Ett svar på “Allt fler klagomål har lett fram till innovationer

Kommentarer är stängda.