Enklare med inresetillstånd

Enklare med inresetillstånd
Ulla Lagrell har länge förespråkat att det ska bli mycket enklare att skaffa inresetillstånd till Gruvlyckan. Hon har kämpat i åratal för att hela ansökningsprocessen ska gå enkelt och smidigt, men har inte fått något gehör för sin strävan.

– Det känns som man har hamnat i en Kafka-värld, där man slussas fram och tillbaka mellan ovetande tjänstemän i gråa kostymer, fräser Ulla. Vi lever i en så modern värld att man tycker att detta vore en bagatell. Först och främst är det väldigt svårt att få fram information om vart man ska vända sig och när man väl kommer fram så trasslar man snart in sig i det ovan beskrivna helvetet av virrvarr. Tänk när jag var liten, då var det ordning och reda minsann, påminner Ulla. Vi kom alla prydligt klädda till skolan, vilket förövrigt inte verkar vara fallet idag, när man ser alla barn med byxor med hål på knäna. Vi satt ordningsamt uppradade i bänkarna och svarade lydigt på alla frågor fröken ställde. Idag verkar ingen har koll på någonting. Det är fruktansvärt att världen har blivit som den är, snyftar Ulla fram mellan alla upprörda ord.

Många ger upp

– Jag menar att det ska vara så enkelt att man bara går fram till en disk, lämnar in en ifylld blankett och får ett med godkännande stämplat inresetillstånd, kräver Ulla. Tänk alla stackars besökare som aldrig kommit till Gruvlyckan då de gett upp i ansökningsprocessen.

Karlstad kommun svarar

Vi på Gruvlyckenytt har tagit kontakt med Kent Petterson som är ansvarig på Karlstad kommun. Han ställer sig frågande till det hela eftersom det aldrig har behövts, inte behövs, och kommer aldrig att behövas något inresetillstånd till Gruvlyckan, gör han gällande. Än mindre har något sådant tillstånd existerat.

– Det är kanske därför fru Lagrell har det svårt, avslutar Pettersson.

Bengt Holstrup

Rapporterar om nyheter, politik, trafik bengt.holstrup@gruvlyckenytt.se