Kardinal besöker Gruvlyckan

Kardinal besöker Gruvlyckan
Finaste av alla fina besök väntar Gruvlyckan, då en katolsk kardinal anländer till veckan.

Även om namnet antyder om lägre nivåer, kommer Gruvlyckan att få besök av en man med kontakt inom de högre höjderna, nästan himmelska. Den katolske kardinalen Simirius Bartolomei från Vatikanstaten kommer att hedra vår fina stadsdel med ett besök.

Stänker gratis välsignelser

Iklädd en av de iögonfallande röda dräkterna som är förknippat med detta ämbete, kommer Bartolomei glida runt och frälsa alla som vill det. Han kommer även stänka runt lite välsingelser över saker som behöver det.

Polare med en svetsare

Anledningen till besöket har sitt ursprung i att Bartolomei är kompis med Arman Kronberg på Gruvgången. De lärde känna varandra under sin uppväxt i Baku, den vackra staden vid Svarta Havet. Simirius valde den fromma vägen i livet och klättrade snabbt på karriärsstegen inom det kyrkliga och hamnade således snart i Rom nära påven. Arman flyttade till Sverige och fick jobb som svetsare på Våxnäs Plåt och Lack, varför närheten mellan jobb och lägenheten på Gruvlyckan passade perfekt enligt honom.

Vännerna håller fortfarande ihop och besöker varandra med jämna mellanrum och det är alltså nu dags för Simirus att komma till Arman.

Svea bakar saffransbullar

Då det blev känt att en katolsk kardinal kommer på besök, har det hela blåsts upp till ganska stora proportioner. Svea Ringberg som bor i trappuppgången bredvid Arman, blev alldeles till sig och har lovat att baka en rejäl omgång saffransbullar; Medan syjuntan som träffas varje vecka i salongen på Gruvplan ska knyppla ihop små dukar med välkomsthälsningar och bibelreferenser.

Med andra ord har det blivit en stor mobilisering att ta emot guds tjänare här på området och vi hoppas på att han kommer att trivas och någon gång i framtiden åter besöka oss här. Kanske till och med bygga upp ett eget litet sixtinskt kapell. Och varför inte låta William ”Wille” Enbom på Gruvgången måla dess tak. Han har ju trots allt rönt en del framgångar med sin pensel då han ställt ut sina experimentella tavlor i syjuntas salong. Synergier har aldrig varit av ondo. Må Gruvlyckan blomstra och bli en sakral salighet för både kropp och själ. Kött och sinne. Amen.

Bengt Holstrup

Rapporterar om nyheter, politik, trafik bengt.holstrup@gruvlyckenytt.se

Ett svar på “Kardinal besöker Gruvlyckan

Kommentarer är stängda.