Stor invigning av Gruvlyckans nya café

Stor invigning av Gruvlyckans nya café
Nyligen hölls en stor invigning under pompa och ståt av Gruvlyckans nya vackra café. En liten smolk i bägaren kan det dock ses som, det faktum att ingen kom.

Men en öde invigning behöver givetvis inte betyda att framtiden för caféet ser dyster ut. Det kan bero på mycket att ingen dök upp. Så enkla saker som att tiden var olämplig eller sammanföll med något stort evenemang annorstädes. Eller varför inte något viktigt tv-program som råkade sändas just då. Bortförklaringarna är många och förmodligen betydelselösa.

Länge eftersuktat

Ett café är trots allt något de allra flesta invånarna har suktat efter sedan lång tid tillbaka och att de äntligen får sin önskan besvarad torde sprida stor lycka. Många är de mandelbeskvier och havreflarn som kommer att smälta till en sockersöt blandning i mångas munnar framöver. Och billigt kommer det att vara. Priserna på fika kan effektivt hållas ner eftersom det lokala bostadsbolaget går in och sponsrar hela verksamheten.

Snyltgäster

Funderingar har vädrats om det kan bli många snyltgäster från närliggande stadsdelar som kommer att inhandla kaffe och goda bakelser till alldeles för låga priser. Men det kommer inte att utgöra någon fara har man kalkylerat med, i och med att det förefaller ytterst osannolikt att någon romstadbo skulle bemöda sig att ta sig upp till Gruvlyckan. Att det skulle våga sig någon slyngel över från Våxnäs är heller inte troligt, då vi legat i fejd med den stadsdelen sen urminnes tider.

Vi kan alltså pusta ut och njuta vårt fika till underpris en lång tid framöver. Ja, så till vida att vi gruvlyckebor går dit och inhandlar detta fika förstås. Blir det som på invigningen kan ni sitta kvar där hemma kring era köksbord och ensamma titta ut genom köksfönstren med kaffekopparna i handen. För nåt sällskap lär ni inte få i så fall!

Kristina Engman

Rapporterar om nyheter, näringsliv, dokumentärer kristina.engman@gruvlyckenytt.se

2 reaktioner till “Stor invigning av Gruvlyckans nya café

Kommentarer inaktiverade.