Pojke fick sina fingrar knäckta

Pojke fick sina fingrar knäckta
I polisens officiella nyhetsflöde framgår, att en 12-årig pojke boende på Gruvgången höga nummer, fick sina fingrar knäckta. En anmälan om misshandel mot hans mor är upprättad.

Vi på Gruvlyckenytt anade ugglor i mossen bakom den korta notisen och grävde djupare i saken. Det visade sig att fingrarna inte knäckts efter en plötslig olyckshändelse, utan är resultatet av ett utdraget pianoövande.

Den stackars motvillige pianisten har under förhållandevis många år tvingats öva skalor, arpeggion och kadenser i en sådan omfattning att hans stackars små gossfingrar nötts ner till en bräcklighet där de till slut gick av.

Utrikisk övningsmetod

Man kan undra vem som har ett sådant sinne att man kan driva sitt barn så hårt? Men den övningsmetod som sonen blev påprackad, är inte utvecklad på lugna Gruvlyckan utan kommer utifrån. Till och med från ett annat land. Vi vill inte peka ut någon annan geografisk plats som mindre värd än vår vackra stadsdel. Vi kan dock säga så mycket, att det land vi pratar om har en stor population av björnar.

Nöjda grannar

Vad som nu händer avser vi på Gruvlyckenytt att följa upp. Just nu pågår en polisundersökning och det är mycket hysch-hysch kring den. Om pojken nu kan se en ljusare framtid an vet vi inte. Dock är det säkert att grannarna till den lilla familjen kommer att dra en lättnandes suck då de slipper höra misshaget. 

Bengt Holstrup

Rapporterar om nyheter, politik, trafik bengt.holstrup@gruvlyckenytt.se