Allvarlig kris i Gruvlyckeakademien

Allvarlig kris i Gruvlyckeakademien
En allvarlig kris har drabbat en klassisk gruvlycksk institution! Gruvlyckekademiens medlemmar har rykt ihop, så det visslar om det!

De är välkända i kvarteren för sina sju ihopfällbara campingstolar runt ett vingligt plastbord. De samlas en gång varannan vecka under högtidliga former i en källarlokal vid ungefär mitten av Gruvlyckevägen. Ja, lite längre upp än mitten. Ungefär mellan de två almar där den gamla Ford Focusen, som tillhör den gamla tanten med mopsen, står parkerad. Den rostsprängt gråa, ni vet. Där i alla fall, ungefär, går man in genom en metalldörr och sedan en halvtrappa ner. Tar till höger i kulverten och tio meter senare kommer man fram till dörren med en stor låsratt, som de har på ubåtar. Innanför den, där håller de till. Gruvlyckeakademin alltså.

De diskuterar allt från science fiction-pocketar till serietidningar. De utser även årets Gruvlyckelitterärpristagre med en kraftfull motivering. Det här ska vi inte orda mer om, eftersom vi förutsätter att dessa fakta är nåt ni känner till sedan länge. 

Spelade Pokemon Go

Det som har nyhetspotential i den här historien, är att det har utbrutit bråk i akademin. Ett bråk som inte kunde stävjas i tid, utan har eskalerat till en allvarig kris. Det hela började enligt Pontus Nilsson på campingstol 3, han som är specialiserad på gamla fantomennummer på 70-talet, att Lars Yngvesson på stol 7 satt och spelade Pokemon Go mitt under brinnande sammankomst. Något som Lars Yngesson nekade till och påstod att han gjorde mötesanteckningar i sin noteringsapp på telefonen. Ulrika Nilsson på stol 2 tyckte sig se att Lars faktiskt gjorde en, för nämnda spel typisk, bollkaströrelse med sitt finger. 

Efter mötet kunde Ulrikas lillebror konfirmera att det under tiden för mötet hade uppenbarat sig ett så kallat “Poke Gym” i direkt anslutning till rummet där sammankomsten hölls. Trots påhoppen blånekade Lars, men ville trots allt inte visa upp sin noteringsapp för att bevisa sitt påstående. Pontus tycker att Lars är dum och hoppas att han träffar på Fantomen i en mörk gränd någonstans långt uppe på Gruvgången. Detta påhopp gillade inte Lars utan räckte ut tungan åt Pontus. Detta gillade i sin tur inte Lisa Gerhardsson på stol 2. Hon drog näven i plastbordet så det rök en flisa ur det och krävde att pojkarna skulle växa upp. Men det tyckte de inte hon borde uttala sig om, innan de åter vände sin träta mot varandra. 

Katastrofen snart ett faktum

Det dröjde inte länge innan församlingen bröt upp och har inte velat prata med varandra sedan dess. Detta är väldigt olyckligt eftersom det inte är länge kvar innan de ska utse årets Gruvlyckelitterärpristagare. Kan de inte reda ut sitt poke-bråk snart, så kan katastrofen vara ett faktum. Vi använder ordet katastrof, för att många har målat upp ett svart framtidssenario, där akademien får läggas ner. Detta vore ytterst sorgligt. En gammal tradition som går i graven.

Vi får hoppas att de släpper sina serietidningar och mobiltelefoner och kommer tillbaka in i matchen.

Adeline Hammarberg

Rapporterar om nyheter, familj, kultur. adeline.hammarberg@gruvlyckenytt.se

Ett svar på “Allvarlig kris i Gruvlyckeakademien

Kommentarer är stängda.