Opinonsundersökning angående Muminland onödig

Opinonsundersökning angående Muminland onödig
P4Värmland och Värmlands Folkblad rapporterar om en Novusundersökning som gjorts angående hur Karlstads befolkning ställer sig i frågan om ett Muminland på Skutberget. Helt i onödan!

P4Värmland länkar till och med till ett litet sött mumintroll som sitter i sanden utanför det omklädningsrum som många svettiga Karlstadbor har stått nakna i.

Redan avgjort

Själva förstår vi ingenting här på Gruvlyckan, eftersom frågan om muminlandet redan är avgjord. Förvisso har det skett lite bakom kulisserna, men det är inget att skylla på eftersom vi som första media kunde rapportera detta redan i början av november. Det vill säga att Muminland kommer att förläggas till Gruvlyckan!

Trots detta skriver P4Värmland: (Vi citerar) “På torsdag kväll väntar ett avgörande beslut om en Muminpark på Skutberget i Karlstad”. Då syftar alltså torsdagen på 19/12-2019.

Slipper skiten

Anledningen till att man smusslat lite med beslutet, misstänker vi beror på att frågan är ganska känslig. Det är väl kanske därför man endast gått ut i Gruvlyckenytt med nyheten. Dessutom blir det ju ingen större nyhet, eftersom inga vettiga Karlstadbor någonsin besöker Gruvlyckan och därmed slipper dom se skiten!

Muminland-bolaget tror att dom fått en bra plats för sin attraktion. Karlstad kommun får sig säkert till livs lite mutpengar. Och som lök på laxen, ingen behöver utsättas för eländet. (Ja, ingen mer än de som bor på Gruvlyckan förstås, men det spelar väl ingen roll.) Det blir alltså en win-win-win situation!

Kristina Engman

Rapporterar om nyheter, näringsliv, dokumentärer kristina.engman@gruvlyckenytt.se