Muminland kanske kommer att flyttas från Gruvlyckan

Muminland kanske kommer att flyttas från Gruvlyckan
Överhögheten i Karlstad Kommunfullmäktige har i ren förvirring beslutat att Mumintrollen ska få flytta in på Skutberget bland nakenbadarna. Det innebär att vi inte får det hit till Gruvlyckan! Beslutet är överklagat och vi avslöjar av vem.

Häromdagen skrev vi ännu en i raden av alla artiklar om muminland som ska byggas på Gruvlyckan. Eller ska det verkligen det?

Besviken grävmaskinist

Grabbarna på Bosses grävskola hade kört fram en maskin till den tänkta platsen för muminlandet bredvid ålderdomshemmet på Gruvlyckan. Redo att sätta skopan i backen, får de helt plötsligt kontraorder.

Vi får tag i Conny Blomgren som kör maskinen vad han tycker om den uppkomna situationen.

-Här har en putsa tå massa dret från maskinen, hällt massa diesel i tanken och skulle just te å gräve, när en får höre att en helt plötsligt inte ska göre det, säger han besviket med en stor pris snus under läppen. Jag har längtat så länge efter å få gräve upp massa jord och grus för att di ska göra det där mumolandet, fortsätter han.

Karlstads kommunfullmäktige har alltså kört över våra områdesansvariga här på Gruvlyckan och beslutat att man ska bygga muminlandet på Skutberget. Det innebär självklart att det inte blir något sådant på Gruvlyckan.

Alla jublar inte

Alla här i vår stadsdel borde väl jubla över att slippa att ha det här kan man undra?! Jovisst är det många som gör det, men inte alla. Conny är en. Hans besvikelse verkar mest röra sig om att han inte får gräva som han tänkt sig. Själva muminlandet i sig verkar inte inte bry sig om så mycket, eller veta vad det är. Vi frågar honom om det inte bara är att han får gräva på Skutberget i stället?

-Nej, vi på Bosses Grävskola får bara jobbe här, säger han uppgivet. Di där fine grävjobba får bara di där fine grävknösera mä välputsade maskiner å store skoper där fram. Det kan vi bare glömme. Jag får väl flytte nån sten fram å tebake uppe i skogsbrynet som vanligt.

Mest besviken är Lilla My

Vi får även tag i några gruvlyckska ungdomar som sett fram emot att få ikläda sig vackra mumintrolldräkter och storhemulkoftor. Även de inser att de mister sina fina uppdrag. Ut till Skutberget vågar de sig inte. Det är bara fint Karlstadfolk som tror sig dit säger de. Och det är väl sant. Speciellt ledsen är 12 åriga Mona Folkesson som skulle spela rollen som odrägliga snorungen “Lilla My”. Nu lär väl den rollen gå till någon prudentlig Romstadtös som kommer att göra en bedrövlig insats.

Sista ordet inte sagt

Vi har fått frågan här på redaktionen av några kära gruvlyckebor, som undrar vilka det är som överklagat beslutet att förlägga härligheten till Skutberget. De har nämligen sett några rubriker både i NWT och VF som antytt detta. Eftersom det inte finns någon här på Gruvlyckan som har råd att läsa de låsta artiklarna, så frågar de oss om vi vet nåt.

Ja, är svaret på frågan. I alla fall den ena överklagan. Och det är just grävmaskinisten Conny Blomgren som tar sin chans. Han vill gräva han!

Vem den andra överklagan kommer ifrån kan vi bara spekulera i. Men det spelar ingen roll, för det lär väl inte finnas en vettig människa i kommunen som vill ha hit mumintroll, snorkfröknar, storhemuler och filifjonker! Bara namnen gör att man blir avskräckt!

Som Johan Glans sa. “Min fru ville ha en upplevelse i julklapp. Jag gav henne vinterkräksjukan”!

Nu har Karlstad fått sin klapp!

God jul på er!

(Fotot som förekommer i denna artikel är ärligt snott! Men kan man beröva själen från någon annan kan väl vi sno ett foto?!)

Bengt Holstrup

Rapporterar om nyheter, politik, trafik bengt.holstrup@gruvlyckenytt.se