Annandag Jul

Annandag Jul
Här kommer en liten rapport hur julen hittills förflutit i vår stadsdel och vad som förväntas under dagen.

Plikttroget sitter vi på redaktionen vid våra skrivpulpeter och rapporterar senaste nytt från Gruvlyckan, trots att vi skriver Annandag Jul. En synnerligen röd dag. Det gillar vi. 

Lugnt juldagsfirande

Det är med en mild besvikelse vi kan konstatera att juldagsfirandet på Gruvlyckan gick lugnt till väga. Det brukar ju av tradition vara en riktig fyllefest här i vår stadsdel. Dock märker vi en tendens över åren att det går allt lugnare till. Kanske det beror på mjäkiga barnfamiljer som väljer att sitta hemma och mysa med sina ungar, istället för att vara de förebilder som brukligt är. Barnen borde lära sig att livet är hårt och brutalt och bara för att vi skriver “Juldagen” i almanackan, ska det inte utgöra ett undantag. Snarare tvärtom. 

Vi får helt enkelt se hur den här trenden utvecklar sig. Vi har ju trots allt några ljuspunkter att rapportera. Fylle-Sven satt som vanligt och skrålade i kylan under gångtunneln upp emot Engelska Skolan. Conny och Torsten på Gruvgången höll som vanligt hov i sin lägenhet under mer eller mindre våldsamma former. Connys oäkting till son hade tittat in till dem och anslöt i stämningen som rådde.

Julbön

Vad händer runt omkring oss då? Jo, Västerstrandskyrkan på andra sidan E18 håller julbön. Men det är inget att bry sig om. Vi har bett i många år här på Gruvlyckan och alla vet att det inte hjälper.

På Stora Torget inne i Karlstad samlas människor med facklor för att högtidlighålla minnet av förtryckta människor i samhället. Det är ju trevligt att de uppmärksammar oss på Gruvlyckan tycker vi. Tack för det.

Bandy

Det roligaste har vi sparat till sist! Annandagsbandyn! Där kan vi snacka helig tradition! Gruvlyckans Bandylag möter på hemmais Osebol Bandy. Det har alltid genom åren blivit riktiga holmgångar mellan de tu lagen! Man känner hur den inneboende frustrationen bland alla 22 spelarna på isen kommer upp till ytan och de tar ut den på varandra. 

Som vanligt spolas gräsplanen utanför ålderdomshemmet upp för att husera denna spännande match. Det är gratis inträde, men bandyportföljen är obligatorisk. Hoppas ni sparade lite från festen igår!

“Hejja Gruvlyckan” avslutar vi dagens reportage med!

Markus Svensson

Rapporterar nyheter, sport markus.svensson@gruvlyckenytt.se