Vinterlovstips

Vinterlovstips
Idag skriver vi lördagen mellan jul och nyår! Kanske den bästa dagen på hela året! Här kommer tips om vad ni kan hitta på idag!

Julstöket är över! De sista slantarna rök igår då mellandagsrean öppnade. Vad ska man göra denna lördag?

Rikt folk åker till fjällen

Rikt folk, det vill säga, folk som bor i Karlstad utanför vår stadsdel, åker på skidsemester i fjällen förstås! (Här krävs en precisering: Rikt folk är alltså Karlstadbor, ej boende på Gruvlyckan, Våxnäs och Rud.) Det finns många fina skidanläggningar runt omkring oss på mindre avstånd än tre timmars bilkörning! Vi förstår att ni kära läsare inte känner till något om detta. 

Men vad kan vi på Gruvlyckan hitta på som motsvarar en fjällsemester?

Pulkabacken duger

Vi har pulkabacken på innegården vid Gruvgången med låga nummer. Vid korsningen av Gruvlyckevägen och Gruvgången finns en kulvert under huset. Där går man igenom och korsar innergården förbi nya lekparken. Där finns en kulle som är ett utmärkt komplement till vilken fjällanläggning som helst. Den duger till pulka och bob. För den vågade kan man även åka skidor nerför.

Har man ingen utrustning kan man låna av varandra. Om man törs sig utanför våra gränser finns ju alltid fritidsbanken! Utmärkt alternativ!

Skulle man vilja ha lite högre höjder kan man alltid dra sig upp på Gruvlyckeberget bakom ålderdomshemmet! Det är förvisso mycket träd i vägen, men har man kolla på hur man styr sin pulka kan man ha riktigt roligt utan att bryta benen! Med lite tur kanske man råkar åka in på hemmet mitt under eftermiddagskaffet! Då kanske man får sig en liten överbliven lussebulle! Det är gott!

Snöbollskastning

Vad vi kan vara överens om är att snön är den viktiga när man är i fjällen! Vi tittar ut genom redaktionsfönstret denna lördagmorgon och kan konstatera att vårt kära Gruvlyckan dignar av snö! Så varför dra till fjällen? Ut och rulla er i det vita pudret som naturen givit oss! Rulla ihop hårda finna bollar och kasta på rutorna. Speciellt till kärringen Svensson, för hon blir så roligt upprörd! 

Och givetvis: Det är gratis!

Markus Svensson

Rapporterar nyheter, sport markus.svensson@gruvlyckenytt.se