Kaos i pulkabacken – lokal kirurg njuter

Kaos i pulkabacken – lokal kirurg njuter
Igår tipsade vi om vad jullovslediga ungdomar, arbetslösa och semesterfirande vuxna kan göra på jullovet. Vi tipsade om att nyttja pulkakullen på innergården vid Gruvgången som fjäll. Många hörsammade Gruvlyckenytts uppmaning. Allt för många visade det sig eftersom resultatet blev kaos.

Det dröjde inte mer än någon enstaka timma efter att vi publicerat vårt populära jullovstips, som pulkabacken var överbelamrad av täckebyxeklädda människor i alla åldrar. Hade det endast rört sig om snorungar, hade det inte varit något problem. Men nu kom allt från julmatstjocka innesittande farbröder till leksugna alkisar.

Länge sedan de åkte kälke

Vi hade tydligen väckt leklusten i dessa sistnämnda människor. Kanske det hade kunnat gå bra i trängseln om det inte varit för att det var väldigt längesedan de åkte kälke och uppvisade tydliga tecken på allvarlig ringrostighet. Vi påpekade i gårdagens reportage att det var av yttersta vikt att kunna styra sin pulka om man åkte borta vid trädtäta Gruvlyckeberget. Detta gäller även i folktäta pulkakullen. 

Ulrik Munterman, den tjocke gubben som ibland brukar gå jultomte, hade fått besök av sin lika tjocke kusin från Forshaga. De hade med gemensamma krafter städat Ulriks lägenhet såpass mycket att de hittat ut. När denne kusin satte fart nerför backen, efter att ägnat en timma åt att baxa sin kropp uppför de två höjdmetrarna som kullen utgör, lyckades han meja ner inte mindre än fyra ungar i femårsåldern som stod och mula varandra. Man riktigt hörde hur benen knäcktes på dem.

Bara någon halvtimma senare, satte en skrikig hockeyfarsa fart med en bob han lånat av sin son. Men stort övermod körde han ner tre stackars snönjutare.

Kirurgen gnuggar händerna

Nu är inte detta helt av ondo. I höstas öppnade den arbetslöse kirurgen Torsten Willman en egen mottagning i en källare på Gruvgången 144. Han har haft en lite motig start på sin verksamhet, då folk är lite misstänksamma till hans verksamhet. Men nu har han fått en chans att visa framfötterna och han lär gnugga händerna då affärerna börjar rulla in. Om han nu bara förvaltar sitt förtroende väl, kanske det kan börja ljusna för honom. 

Det vore ju bra om vi hade en pålitlig kirurg här på Gruvlyckan, så vi slapp att släpa oss iväg till andra sidan älven för att åtgärda småsaker som spruckna menisker, benbrott, reumatism och hjärtstopp.

Kurt Wennerman

Rapporterar om nyheter, vetenskap, näringsliv, innovationer kurt.wennerman@gruvlyckenytt.se

En reaktion på “Kaos i pulkabacken – lokal kirurg njuter

Kommentarer är stängda.