11-årig flicka tog pulkakörkort

11-årig flicka tog pulkakörkort
11-årig flicka tog pulkakörkort i hisnande brant backe i Branäs till allas förvåning.

Som vi tidigare har rapporterat uppstod kaos i pulkabacken på Gruvlyckan. Uppmärksamma och kunniga läsare har hört av sig till redaktionen och påpekat att man faktiskt kan ta körkort för pulka. Detta intresserade oss och det dröjde inte länge innan vi fann en flicka här på Gruvlyckan som lyckats ta ett.

Normalt är det bara fullvuxna karlar som klarar att hantera en plastpulka. Nu har 11-åriga Julia motbevisat alla uppstudsiga män att flickor kan även de. Vi på Gruvlyckenytt blev de första att få en intervju med den stolta flickan.

Stolt över mig själv

Den första givna frågan är: Hur känns det?

-Ehmm, roligt! Jag är stolt över mig själv, svarar hon lite blygsamt.

Varför ville du ta pulkakörkort?

-För att bevisa att tjejer också kan göra det, säger hon sturskt som småflickor brukar göra nuförtiden.

Vad var det svåraste med att åka en pulka?

-Att svänga förstås gubbjävel, säger hon och himlar med ögonen som att det vore den mest korkade fråga man kunnat hitta på.

Vem har inspirerat dig till att ta detta fantastiska körkort?

-Mig själv, säger hon och fnissar till.

Högstadiekillarna är fjantar

Vi förstår inte alls hur man kan inspirera sig själv. Hon måste väl ha sett någon åkt pulka någon gång och tänkt tanken att hon själv vill göra det. Eller?

-Jo, det är klart. De där killarna på högstadiet som tror att de är coola. Dom har inte lyckats ta körkort själva, så jag tänkte jag skulle hinna ta körkort innan dem.

Vi hinner inte ställa några fler frågor innan hon vänder oss ryggen och springer med full fart upp i backen med sin röda plastpulka på släp. Vi kan inte annat än önska Julia lycka till med sitt framtida pulkaåkande och hoppas att inte högstadiekillarna blir allt för avundsjuka på henne!

redaktorn

Redaktör på Gruvlyckenytt.se redaktorn@gruvlyckenytt.se