Förslag om införandet av planekonomi på Gruvlyckan

Förslag om införandet av planekonomi på Gruvlyckan
På områdesansvarigas senaste möte behandlades för andra gången frågan om införandet av planekonomi på Gruvlyckan.

Den senaste tiden har man plockat upp vibbar bland befolkningen att det vore en ytterst gynnsam lösning för framtidens välstånd på vårt område om man införde planekonomi. Det skulle definitivt ta bort de sista unsen av misstänksamhet, avundsjuka och missunnsamhet bland grannarna. Inte för att vi har så mycket av den varan i vår stadsdel idag, men för att vara riktigt säkra på att inget sådant otrevligt ska råka oss tar vi nu det säkra före det osäkra.

Tidsperiod på fem år

Vi på Gruvlyckenytt får ta del av dokumenten som tagits fram i en första version som beskriver hur det hela ska genomföras. Vi ser att tidsperioden kommer vara fem år, vilket innebär den tid som liggande plan gäller. Då en plan legat i fyra år är det dags att börja skissa på nästa som börjar gälla nästa period. Fem år är en alldeles ypperlig period och har genom historien visat sig ytterst lämplig. Man hinner i lugn och ro genomföra allt punkter som planerat och de har tid att få verkan. 

Alla pizzor kommer kosta 50 kronor

Vi ska här inte dra alla konkreta förslag utan tar några delikata axplock ur en annars diger lista. Hör är nu.

Pizza kommer att kosta 50 kronor på pizzerian under nästkommande period. Valet av pizzor går dock ner från dagen 122 stycken som finns på menyn till 1. Dryck kommer kosta 10 kronor och det enda valet där kommer vara 1,5 liters Slerfer Cola, ett nytt märke som ännu inte är introducerat. Men vi tycker oss läsa att Leif Haraldsson på Gruvgången kommer att brygga den. Förövrigt kommer hyran för alla lägenheter på området vara 4000 kronor per månad, men inget underhåll kommer att ske under perioden. Så var försiktiga att ingenting går sönder. I så fall får du vackert vara utan, eller fråga er kära granne att få låna dennes, vad det nu kan vara. Speciellt jobbigt blir det i längden om det är toalettstolen man har sönder. Det kan fresta något på grannsämjan. Tänk på det.

Bruna dieseltraktorer står för snöröjningen

Vidare läser vi att området vintertid kommer att snöröjas medelst bruna traktorer som spyr ur diesel i en sådan mängd att det med lite tur kan förhindra framtida snöfall, vilket är synnerligen praktiskt. Sophämtning kommer inte att ske, utan var och en får elda upp sina egna sopor. Skulle man få ont om mat och inte har råd med 50-kronors pizzan kommer det att stå uppställt ett soppkök intill äldreboendet varannan tisdag. Där kommer man kunna tillfredsställa sitt begär av kålrotssafter och salter. Frisören i Gruvlyckans centrum kommer att ta emot alla kunder oavsett kön och klippningen kommer att liksom pizzan kosta 50 kronor. Glädjande är också att alla kommer att få samma frisyr. Det där med hår är ändå inte så noga.

För tydlighetens skulle måste vi påpeka att detta endast är förslag och ingenting som har klubbats igenom ännu. Men med lite tur kanske vi kan se fram emot en härlig femårsperiod med början redan nästa år. I alla fall vi som fortfarande lever då. Så håll tummarna kära medborgare! 

Bengt Holstrup

Rapporterar om nyheter, politik, trafik bengt.holstrup@gruvlyckenytt.se