Rasande Romstadbor marscherade mot Gruvlyckan

Rasande Romstadbor marscherade mot Gruvlyckan
En hoper rosenrasande Romstadbor marscherade igår, från deras stadsdel till oss, för att visa sitt missnöje mot att en fin romstadflicka förälskat sig i en gruvlyckepojk.

Vi trodde dessa historier endast förekom i berättelser såsom Romeo och Julia eller Värmlänningarna! Men ibland överträffar verkligheten fantasin! Detta hände alltså igår!

Tjuvrökande tjejgäng

Vi på Gruvlyckenytt ägnade hela gårdagskvällen i att gräva djupt i detta uppseendeväckande fall. Hur kommer det sig att romstadbor ens orkar bemöda sig att marschera uppåt de fyra höjdmeter det innebär att ta sig ner till Gruvlyckan? 

Vi kom snart fram till vad det hela rörde sig om! Den fisförnäma flickan Rosmunda Karlsvans som bor på Blomstergatan på Romstad, har länge hängt med ett tjejgäng som tjuvrökt nere vid Netto på fredagkvällar. Som alla vet är det farligt nära områden som stolta gruvlyckeungdomar håller till. Ibland sker även viss interaktion mellan de olika fraktionerna och i det här speciella fallet har retsamma tillmälen övergått till förälskelse.

Rosamunda kunde inte värja sig då hon såg de vackra ögonen som kikade fram under en ruffsig pudelfrisyr på gruvlyckesonen Efraim Eriksson, boende på Gruvgången. Hans blygsamma uppträdande och milda behag gjorde ett djupt intryck på henne och hon föll pladask.

Månader av smygpussande

Efter månader av smusslande och smygpussande dem emellan, repade Rosamunda mod och presenterade Efraim för sina föräldrar. Då tog det hus-i-helvete och det dröjde inte länge innan hennes stränge far samlat ihop en hatmobb bland grannskapet i syfte att lära gruvlyckeborna att hålla sina fingrar borta från de vackra döttrarna på Romstad.

Protesterna kommer fortsätta tills de gör slut

Varför de ansåg att hela Gruvlyckan skulle straffas var dock oklart! Varför någon överhuvudtaget skulle straffas var också oklart. Men de ska tydligen marschera varje kväll med sina plakat och skandera dråpliga slagord emot de gruvlyckska tegelhusen ända tills Rosamunda och Efraim finner sig i att de inte kan vara tillsammans längre! 

Livet är hårt. Vi uppmanar Efraim att ta sitt förnuft tillfånga och göra slut med romstajäntan! Dels för att få tyst på romstadmobben och dels för att vi inte alls förstår vad han ser i en sån flicka!

Bengt Holstrup

Rapporterar om nyheter, politik, trafik bengt.holstrup@gruvlyckenytt.se