Namnförvirring ledde till partnerbråk i samkönat äktenskap

Namnförvirring ledde till partnerbråk i samkönat äktenskap
På Gruvgången höga nummer bor det gifta paret Susanna och Kristina Klarhult. De gifte sig under högtidliga former i somras. Samkönade äktenskap är ett modernt påfund och det visar sig nu att vissa oförutsedda problem kan uppstå.

Om det funnes världsmästerskap i lyckliga förhållanden, skulle nog Susanna och Kristina kvala in till finalen i alla fall. Många är de gruvlyckianer som vittnar om den salighet de utstrålar när de hand i hand setts strosa omkring i nejden. De älskar att vandra på vårt område och känna alla lukter, höra alla läten och skåda all prakt som finns här! 

Inskaffandet av hund ledde till gräl

Eftersom de genomförde så många promenader, slogs de gemensamt av idén att skaffa hund. Eller liten voffsing, som de kallar den. Vad som var tänkt att komplettera den lyckliga familjen blev istället indirekt orsak till ett våldsamt gräl mellan fruarna. Det hela startade med en intervju de gav oss på Gruvlyckenytt.

Vi återger här bara den del av intervjun där det gick snett. Det är egentligen det enda intressanta som kom ur den. Det var i slutskedet som vi var tänkt att lämna lägenheten gemensamt då de skulle ta en promenad med hunden. Förlåt, voffsingen. 

Oklart vad matte heter i plural

-Kom till matte då, sade Susanna och lockade med kopplet innanför ytterdörren. 

Vi frågade om hunden hade någon favorit av sina två mattes.

-”Mattor” heter det, säger Kristina som just avslutat ett toalettbesök inför promenaden.

-Vad säger du? Kontrar hennes fru. Ser du mig som något ligger på golvet och du kliver på?

Susanna som aldrig visat upp en annan bild av sig själv än gullig och mysig, är som förbytt. Rösten är vass och påtagligt aggressiv! Det är uppenbart att hon träffats på en öm punkt. Hon fortsätter.

-”Mattar” heter det självklart! 

Brister ut i gråt

Kristina som uppenbarligen aldrig sett den här sidan av sin fru tidigare, blir paff och brister ut i gråt. Vi känner ett enormt obehag av den elektriska stämning som plötsligt uppstått ur ingenting. I en sådan situation känner man sig skamsen och skuldbelägger sig själv. Vi försöker medla och slänger in, vad som visar sig bli som en fackla i bensinmack. Det är ordet “Matter” vi föreslår som en kompromiss. De båda kvinnorna som nu båda står rödgråtna skriker åt oss att försvinna. Vilket vi gör.

Vi hör genom ytterdörren hur deras eskalerade bråk ekar i trappuppgången. Vi tycker oss uppfatta ord som “Mattis”, “Mattisar”. 

Så här i efterhand vet vi inte hur det står till med lyckan i äktenskapet. De verkar bo ihop ännu, men man ser dem aldrig ute tillsammans på promenader med hunden. Vi hoppas att de reder ut sin fnurra på tråden! Det var inte vår avsikt att ställa till det för familjen Klarhult på detta viset!

Adeline Hammarberg

Rapporterar om nyheter, familj, kultur. adeline.hammarberg@gruvlyckenytt.se