Ny site auktionerar ut barn till lägstbjudande

Ny site auktionerar ut barn till lägstbjudande
Bortglömda barn på dagiset Dynggrepen säljs nu på internet till lägstbjudande.

Det är inte alls längesen vi på Gruvlyckenytt skrev att man skänker bort kvarglömda barn på dagiset Dynggrepen. Det gick bra till en början, men nu är det ingen som vill ha dem överhuvudtaget.

Väckte idé

Det dröjde inte länge innan dagiset blev överfullt på kvällar och nätter. Men då väcktes en idé av den driftiga damen Klara Elfman på Gruvgången 14. Hon gör inte mycket på dagarna, men hon är utrustad med en fiffig hjärna som hjälper henne genom vardagen.

Hon mindes en berättelse hon hörde i sin ungdom om hur man på 1800-talet auktionerade bort oönskade barn till lägstbjudande. Varför inte testa om detta funkar idag, 2020?

Fick hjälp av barnbarn

Sagt och gjort. Hon frågade sitt finniga 15-åriga barnbarn om han ville snickra ihop en hemsida där de kunde auktionera ut de små liven. Några timmar med WordPress och sidan låg ute publikt!

www.köpbarn.nu fick siten heta. Vi frågar hur det har gått med försäljningen så långt.

-Sidan har inte legat ute så länge, så därför tror jag inte att många har upptäckt den än, säger fru Elfman ursäktande. Men kanske detta reportage kan sprida ljus över den.

Pågående pandemi orsak

Vi frågar vidare om varför hon tror att ingen ville ha barnen på dagiset?

-Jag vet inte säkert, men kanske det har nåt med viruset som springer omkring just nu, resonerar Elfman. Är det nåt som är säkert så är det att man inte vill ha en snorig lintott hemma när pandemier springer runt knutarna här på Gruvlyckan och jagar folk.

Till sist frågar vi var fru Elfman har för förhoppningar på den nya hemsidan. Efter ett långt resonemang med sig själv, värper hon fram att hon hoppas vara av med alla ungar om ett halvår. Kan hon få ett barnbidrag per skalle är hon nöjd.

Nog ska det väl allt finnas nån Romstadbo som kan falla till föga och ta hand om en liten gruvlyckeunge hoppas vi!

Adeline Hammarberg

Rapporterar om nyheter, familj, kultur. adeline.hammarberg@gruvlyckenytt.se