Fel sorts glass är den största besvikelse man kan uppleva

Fel sorts glass är den största besvikelse man kan uppleva
Gruvlyckenytt gick runt bland invånarna på Gruvlyckan och frågade dem vilken den största besvikelse de upplevt har varit. Svaret blev fel sorts glass.

Vi fick många svar av olika slag, mer eller mindre ointressanta. Många besvikelser var grundade i felaktiga politiska beslut och segregation. Men sånt är tillhör ju livet och är inget att bekymra sig över.

En 7-åring hade den djupaste insikten

Det var först när vi träffade på Pelle Bengtsson, en 7-årig liten spjyver, som vi kom livets sanning på spåren.

Efter att vi har ställt frågan, tystnade den annars livlige krabaten några sekunder och tittade fundersamt mot himlen. Till slut kom han med svaret.

-En gång, då, då frågade mamma mej och min kompis, svarar han ivrigt, om vi ville ha glass. Ja, då då, så sa vi jaaaaa! Vi tycker jättemycket om glass!

Unge Bengtsson är briljant i upplägget av sin historia då han först hissar förväntningarna till skyhöga höjder. Han fortsätter:

-Sen då då, då lekte jag och min kompis en stund till innan mamma ropade från köket, säger han ivrigt. Jag brydde mig inte om att jag höll i en legogubbe, så den gick i krash när jag sprang till köket!

Man är helt inne i känslan

Man riktigt känner hur gott unge Bengtsson känner att det ska bli med glass och man gläds med honom.

-Men mamma hade tagit fram rom-russin-glassen, gråter han ur sig.

Det smärtsamma minnet har gjort att tårar tränger fram i hans ögon. Besvikelsen var så stor vid tillfället att den ännu inte är färdigbehandlad av honom. Och vi förstår honom.

Det var lätt att kora den största besvikelsen i Gruvlyckans historia. Skriv gärna till redaktionen om du kan bräcka den!

Adeline Hammarberg

Rapporterar om nyheter, familj, kultur. adeline.hammarberg@gruvlyckenytt.se