Noreply Bengtsson jobbar som email-utskickare

Noreply Bengtsson jobbar som email-utskickare
Vi har träffat Noreply Bengtsson, en medborgare på Gruvlyckan, som många har kommit i kontakt med. Men många känner honom inte. Han har förmodligen ett av de mest intressanta jobb som finns.

Vi träffar en helt vanlig kille i skjorta och jeans. Håret är kortklippt, ruffsigt och med en liten snedbena. Han ler mot oss med en kaffekopp i handen när han träffar oss.

Svarar på email

Hans jobb går ut på att skicka email till jobbiga människor. Han förklarar närmare.

-Folk i allmänhet är väldigt jobbiga, börjar han. Det kan bero på att de är tekniskt okunniga eller helt enkelt dumma i huvudet. När företag kommunicerar med dessa människor via email, tar det väldigt mycket tid och energi. Företagen anlitar mig helt enkelt för att ta över mailkonversationen.

Har ett stort tålamod

Vi undrar om det inte dränerar honom på energi?

-Nja, jag har ett väldigt stort tålamod, ler han. Sen har jag en speciell arbetsmetod som går ut på att jag skickar ett mail till kunden med information. Sen struntar jag helt enkelt i det. Skulle kunden svara på det, svarar jag aldrig tillbaka. Jag slänger bort de mailen.

Vi undrar om detta inte upplevs som lite nonchalant?

Bara korkade svara på hans mail

-Jo, så kan det vara, medger han, men vi ska komma ihåg att om någon svarar på ett mail från mig, är det högst troligt att det är just en väldigt korkad människa.

Han skickar iväg ett av sina underbara leenden innan han smuttar vidare på sitt kaffe.

Under hela intervjun plingar det ofta i hans telefon när mail från hela världen trillar in.

-För varje pling du hör, trillar det in några kronor till mig, skrattar han.

Vi undrar om det gäller även om han inte svarar på dem.

-Självklart, säger han. Mailen slängs automatiskt, men jag vill ha en notis när de trillar in, just bara för att påminna mig om hur rik jag blir!

En av få lyckade medborgare på Gruvlyckan

Det är inte många medborgare på Gruvlyckan som lyckats i livets spel vad gäller att styra in pengaströmmar till sig. Men framför oss sitter ett undantag och skrattar. Vi gratulerar honom innan vi skiljs åt.

Vem vet? Kanske kommer just du kära läsare få ett e-mail från honom någon dag? Se då till att inte svara!

Kristina Engman

Rapporterar om nyheter, näringsliv, dokumentärer kristina.engman@gruvlyckenytt.se