Lorem Ipsum – vanligaste tatueringen på Gruvlyckan

Lorem Ipsum – vanligaste tatueringen på Gruvlyckan
Många ungdomar på Gruvlyckan är tatuerade. Vi har undersökt vilka trender som råder inom denna kroppskonst.

Vissa förfasas. Andra förundras. Men de flesta vi talar med ute i den guvlyckska vardagen, tycker att det är vackert. Dessutom ligger det i tiden. Detta med att tatuera sig alltså.

Vill sticka ut

Vi har samlat några ungdomar på redaktionen för att prata om tatueringar. Varför man gör det. Varför det har blivit så populärt.

-Man vill sticka ut och visa att man har nåt att säga, påstår en tjej med en orm i bläck som ses slimgra upp på halsen. Det inger respekt att man har en riktigt fet tatuering, påstår hon vidare.

Men om snart alla är tatuerade, så sticker man inte ut längre, smashar vi genast tillbaka. Men vi bara möts av ett avmätt ”mäh!” följt av himlande ögon.

En välkammad kille i övre tonåren smiter in i samtalet, med att påstå att det inte alls har med respekt att göra. Det är helt enkelt fint att titta på en välgjord tatuering. Och vem vill inte vara fin?

Lorem Ipsum, vanligast

En tjej som suttit tyst länge vågar yttra sig efter ett tag.

-Jag tror många har nåt de vill säga, säger hon blygt. Man vill framföra ett budskap som man står för.

-Ja, eller typ ett mantra liksom, säger hennes vän med svärtat hår som sitter snett bakom henne. Jag har Lorem Ipsum skrivet runt armen, för jag tycker det är så fint sagt.

Hon får medhåll från alla som sitter med i diskussionen. Även bläckormstjejen nickar och håller med.

-Jag har det skrivet över magen, så jag påminns om det varje morgon i badrumsspegeln, säger hon. Det är så jävla bra sagt.

-Jag tror de flesta har det tatuerat någonstans på kroppen, säger den välkammade killen. Det är ett fint budskap. Alla borde ta vara på den korta tid vi har och fånga varenda dag!

Vi avslutar samtalet och alla smiter tillbaka till sina vardagar. Ingen på redaktionen är tatuerad och vi tror vi avstår ett tag till.

Adeline Hammarberg

Rapporterar om nyheter, familj, kultur. adeline.hammarberg@gruvlyckenytt.se