Alla stolpar och gatlyktor på Gruvlyckan tas bort

Alla stolpar och gatlyktor på Gruvlyckan tas bort
Till följd av att så många människor har bruit näsbenet den senaste tiden, kommer allt man kan gå in i som sitter i näshöjd, tas bort. Detta beslutades igår av områdesansvariga.

Vi har skrivit förr om problem med gatulamporna på Gruvlyckan. Men idag verkar vi slippa alla problem i framtiden eftersom de kommer att tas bort!

Många människor idag går omkring och stirrar ner i sina mobiltelefoner. Då är det minsann inte lätt att upptäcka hårda föremål som är i ens väg. Att gå in med full kraft i en lyktstolpe knäcker lätt den grövsta av näsor.

Måste prioritera

Förvisso är många människor på Gruvlyckan vana att bryta näsbenet av andra orsaker, men nu har problemet blivit så stort att det måste hanteras.

-Vi står inför ett svårt val, säger trafikansvariga Måns Mellman i områdesansvariga. Vi måste prioritera. Antingen får vi värna om näsorna eller värna om trafiksäkerheten. I det här fallet väljer vi näsorna eftersom så få gruvlyckianer ändå har råd att köra bil, avslutar Mellman.

Kommer att bli mörkt

Tillfället kommer kanske lite olägligt med tanke på att vintermörkret är i snabbt antågande. Då inga gatuljus kommer att finnas kommer området vara synnerligen mörkt.

Att alla skyltar försvinner utgör förmodligen ingen fara, då ingen i vår stadsdel bryr som om dem ändå.

Alla medborgare uppmanas nu att sitta inne och myse-pysa medan vintermörkret kramar gasten ur alla övriga stressade Karlstadbor.

Markus Svensson

Rapporterar nyheter, sport markus.svensson@gruvlyckenytt.se