Coronaskräck har lett till häxjakt

Coronaskräck har lett till häxjakt
Ett medborgargarde har skapats på Gruvlyckan, som pekar ut förbrytare. Långt ifrån alla lyder restriktionerna från våra myndigheter och nu ska det stävjas.

Utlandet, det vill säga världen utanför Gruvlyckan, bombarderar oss varje dag med nyheter som mest består av restriktioner och förbud. Dock är det många som tar dessa med en axelryckning.

Sitter utomhus

Dessa personer är ute och går mitt på dagen. De kan sitta på samma parkbänk och samtala. Ibland kan de till och med le och hälsa med en nick till ansvarstagande människor som tittar på dem genom sina vardagsrumsfönster.

-Otroligt naivt, ryter Stina Hellsvans till som är initiativtagare till medborgargardet. De vill döda oss alla och vi har fått nog. Vi kan inte acceptera det här längre.

Officiella utstirrningar

I morgon sker den första officiella utstirrningningen,. Medborgargardet har byggt ett podium på innergården på Gruvlyckevägen med låga nummer. Där kommer medlemmar ur gardet som är iklädda saneringsdräkter fösa upp de skyldiga. Lydiga medborgare kan sedan stå och stirra på dem och slänga okvädesord till dem.

-De ska verkligen känna att vi inte gillar dem, fortsätter Hellsvans. Om de behandlar oss illa, är det inte mer än rätt att vi behandlar dem på samma sätt tillbaka!

Häxjakt

Vi har pratat med Sven Beckman som är en av de utpekade. Han förstår ingenting av vad som sker. Varje dag i 26 år har han suttit på samma parkbänk och ljugit tillsammans med sina goda vänner. Han fattar inte att denna oskyldiga handling nu helt plötsligt anses som oren och skändlig.

-Jag tycker att det är en häxjakt på oss, säger Sven. Vi sitter här och och gör ingen illa. Och nu ska de spotta på oss som vi vore övernaturliga väsen. Nä, jag tänker sitta här varje dag och se på ekorrarna och höra hur det susar i talltopparna. Och prata med Nisse och Gunnar, avslutar Sven.

Kristina Engman

Rapporterar om nyheter, näringsliv, dokumentärer kristina.engman@gruvlyckenytt.se