Vårstädning

Vårstädning
Till helgen är det vårstädning på Gruvlyckan. Alla invånare uppmanas komma med kratta, spade och sekatör.

Det har aldrig hänt förut, men i år har områdesansvariga fattat beslutet att avkräva alla invånare minst fem timmars vårstädningsarbete. Undantag sker för halta och lytta.

Fast handlag

Då man bedömer att de flesta på gruvlyckan är arbetsskygga, går områdesansvariga här ut med en liten instruktionslista på vad man ska tänka på:
Fast handlag – Håll hårt i krattan och rikta den ner mot marken. Dra den in mot dig själv med krattans tänder mot marken.
Släng skräpet på Romstad – Samla ihop allt skräp i högar som ni hittar. Utse därefter några frivilliga som bär ner skräpet och slänger in det i trädgårdarna på Romstad.
Avslutningsfest – Efter att vårstädningen är klar för i år, kommer områdesansvariga att ställa till med en stor fest. Man bedömer dock inte att vidare instruktioner behöver utgå för hur man festar. Man bedömer att invånarna på Gruvlyckan känner till hur man gör det.

Ekonomi

Redan innan denna artikel är ute för publikation har röster höjts över hur man kan ha råd att anordna fest för alla städare. Men områdesansvariga försvarar sig med att de tror att dom flesta kommer att hänvisa till att de är halta och lytta och därmed kommer det inte att närvara så många städare, så ekonomin är förmodligen ingenting att bekymra sig över.

Markus Svensson

Rapporterar nyheter, sport markus.svensson@gruvlyckenytt.se